Skoleplattform Oslo

Skoleplattform Oslo gir tilgang til informasjon og relevante verktøy tilpasset rollen til den som logger seg inn.

Skolenettsidene

Skolens hjemmeside er et informasjonsvindu, som skal gi oversikt og innsyn i Ullern videregående skoles virksomhet. Her finnes kontaktinformasjon til skolen, ledelsen og de ansatte. I tillegg til nyheter vil hjemmesiden fortelle om skolens profil, satsningsområder og historikk. Viktige dokumenter skal være tilgjengelige, som timeplan, skolekalender, aktuelle skjemaer etc. Det skal være lett å finne fram til gjeldende regelverk gjennom brosjyren "Verdt å vite". Hjemmesiden er mer statisk enn det en finner om Ullern vgs i sosiale medier.

Sosiale medier

Ullern vgs viser mye av hverdagsvirkomheten vår gjennom Facebook https://www.facebook.com/ullernvgs/. Vi har mange som følger oss her. Skolen har i tillegg kontoer på Instagram og Snapchat, der vi viser visuelle hverdagsglimt. Aktiviteten i sosiale medier styres av skolens ledelse og rådgivningsteam.

Hva finner du etter pålogging til Skoleplattform Oslo?

• Pålogging gjøres via Ullern videregående skoles hjemmeside.
  • Klikk på "Logg inn" øverst til høyre på nettsiden.
  • Velg "foresatte".
  • Du logger deg deretter på ved hjelp av ID-porten/ MinID, på samme måte som ved tilgang til en rekke andre offentlige tjenester i Norge.

Meldinger fra skolen

1. Skolen bruker e-post for å informere i enkeltsaker. Eks. dialog elev/foresatte/kontaktlærer
  2. Skolen informerer om arrangementer og felles aktivitet via meldingsverktøyet i den nye portalen. Bruk av meldingsverktøyet vil bli utvidet, og vi oppfordrer foresatte til å følge med her.
  3. Skolen informerer om viktige møter, hastebeskjeder med mer på SMS.

Infosider

• Skolen har opprettet infosider for eksamen. Disse sidene er tilgjengelige for alle. Det vil komme flere infosider i løpet av skoleåret.
  • Vi anbefaler foresatte å holde seg jevnlig oppdatert ved å besøke infosidene i Skoleplattform Oslo.

Fravær

Pr januar 2016 meldes elevens fravær til kontaktlærer via mail.

Foresatte får tilgang til å se alt fravær gjennom å logge seg inn i Portalen i Skoleplattform Oslo. Her vil Fravær ligge som et klikkbart ikon på høyre side. Oversikten viser overordnet fraværsbilde uke for uke.

Se oversikt over ansatte og kontaktlærere for aktuelle  e-postadresser

its - Mine Fag - Vurdering

Its er en egen læringsplattform, som eleven bruker i sine fag. Her vil planer, oppgaver og fagstoff være lett tilgjengelig for eleven. Foresatte har også innsyn:

• its (it`s learning) gir tilgang til å følge elevens utvikling i ulike fag
  • Klikk på det oransje its-ikonet. Klikk så på elevens navn, deretter Vis profilen til (elevens navn). Klikk så Vurderingsoversikt. Her vil du få innblikk i vurderingene til eleven, fag for fag.
  • Om du ønsker å se elevens oppgaver og innholdet i undervisningen, må du logge inn  via elevens bruker - i dialog med barnet ditt.