Programområde for språk, samfunnsfag og økonomi (SSØ)

SSØ-elev

Det første året på Studiespesialiserende utdanningsprogram (ST) er felles for alle, bortsett fra at du velger fremmedspråk rett etter skolestart. Du velger programfag for vg2 i slutten av første semester på vg1. Her vil du få god veiledning, slik at fagvalget ditt blir riktig ut fra dine evner og interesser.

På vg2 og vg3 kan du velge å fordype deg i flere spennende programfag. Lærerne våre gleder seg til å dele kunnskap med deg! Fag blir meningsfulle i lys av den virkeligheten du står i hver dag. Du blir godt kjent med deg selv og andre. Samtidig får du innsikt i viktige sider ved samfunnet på mange, ulike nivåer.

Lær å drøfte!     Faglig fordypning er gøy!

Språk:

• Internasjonal engelsk (vg2)
  • Samfunnsfaglig engelsk (vg3)
  • Engelsk kultur og litteratur (vg3

Samfunnsfag:

• Historie og filosofi 1+2
  • Rettslære 1+2
  • Psykologi 1+2
  • Sosiologi og sosialantropologi (vg2)
  • Sosialkunnskap (vg3)
  • Politikk og menneskerettigheter (vg3)

Økonomiske fag:

• Markedsføring og ledelse 1+2
  • Samfunnsøkonomi 1+2
  • Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1+2

Med fag fra SSØ vil du oppnå generell studiekompetanse. Denne studiekompetansen åpner dørene til mer enn 90% av mulige studier ved universitet og høgskole i Norge og utlandet.

Idrett på timeplanen

Ballspill er gøy!

Fra skoleåret 2016-17 tilbyr vi faget Breddeidrett som programfag. Det er flott å kunne bruke flerbrukshallen Victoria og andre treningsmuligheter til idrettsfaglig fordypning.

Innovasjon og entreprenørskap

Core UB Core UB vant NM i regnskap, 2017

HomeRun UB HomeRun UB kom på 3.plass i NM, 2017

Ungdomsbedriften Ragnarok UB vant reklamefilmpris på Entreprenørskapsmessen 2016 Ragnarok UB vant reklamefilmpris i 2016

Se film om ENTREPRENØRSKAP på Ullern vgs

Ullern vgs er en del av Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark. I et slikt fellesskap er det rom for mye nytenking og mange samarbeidsmuligheter. Vi har jobbet med entreprenørskap og ungdomsbedrifter som prosjekt til fordypning på Medier og kommunikasjon i mange år. Samarbeidet med Ungt Entreprenørskap og Oslo Cancer Cluster er veletablert. Fra skoleåret 2016-17 utvikler vi entreprenørskap, både som eget programfag på SSØ og som en måte å lære innovasjon på i samarbeid med andre - på tvers av fag.