Programområde for språk, samfunnsfag og økonomi (SSØ)

SSØ-elev

Det første året på Studiespesialiserende utdanningsprogram (ST) er felles for alle, bortsett fra at du velger fremmedspråk rett etter skolestart. Du velger programfag for vg2 i løpet av første semester på vg1. Her vil du få god veiledning, slik at fagvalget ditt blir riktig ut fra dine evner og interesser.

På vg2 og vg3 kan du velge å fordype deg i flere spennende programfag. Lærerne våre gleder seg til å dele kunnskap med deg! Fag blir meningsfulle i lys av den virkeligheten du står i hver dag. Du blir godt kjent med deg selv og andre. Samtidig får du innsikt i viktige sider ved samfunnet på mange, ulike nivåer.

Lær å drøfte!     Faglig fordypning er gøy!

Programområde for samfunnsfag, økonomi og språk:

• Internasjonal engelsk
  • Samfunnsfaglig engelsk
  • Engelsk kultur og litteratur
  • Psykologi
  • Sosiologi og sosialantropologi
  • Sosialkunnskap
  • Historie og filosofi
  • Rettslære
  • Politikk og menneskerettigheter
  • Markedsføring og ledelse
  • Samfunnsøkonomi
  • Entreprenørskap og bedriftsutvikling

Med fag fra SSØ vil du oppnå generell studiekompetanse. Denne studiekompetansen åpner dørene til mer enn 90% av mulige studier ved universitet og høgskole i Norge og utlandet.