Klage på karakterer

Klage på eksamen - brevmal.pdf

Klage på standpunkt - brevmal.pdf

Våren  2020:

Oversikt over publisering av standpunktkarakter og klagefrister kommer!

For alle gjelder endelig klagefrist på 10 dager etter publisering

Offentliggjøring av eksamensresultater:  Datoer vil bli oppdatert!

Eksamenskarakterer blir gjort kjent ved personlig frammøte i resepsjonen:

• Vg3:
  • Vg1 og vg2:

Merk at melding om eksamensreslutat kommer via Samordna opptak på SMS for elever på vg3 når vitnemål er generert i uke 26. Logg inn med MinID.

Klagefrister eksamen:

Eksamen skriftlig, sentralt gitt:

• Hurtigklagefrist (gjelder klager som har betydning for hovedopptaket til Samordna Opptak, dvs vg3-elever og avgangselever vg2):
  • Ordinær klagefrist

Muntlig lokalt gitt eksamen :

• Hurtigklagefrist (gjelder klager som har betydning for hovedopptaket til Samordna Opptak):
  • Ordinær klagefrist: 10 dager etter eksamensdag/publisering
  • På muntlig/praktisk eksamen kan du ikke klage på karakteren, kun på formell feil. Her MÅ du rådføre deg med faglærer/eksaminator umiddelbart etter at eksamensdagen er over.

MERK:

• Eventuell klage på eksamens- eller standpunktkarakter MÅ framsettes skriftlig med signatur og leveres kontoret innen klagefristens utløp. Bruk malene øverst i denne artikkelen. Klage kan ikke sendes på mail.
  •  Vi gjør oppmerksom på at klagebehandlingstiden på ordinære standpunktklager er ganske lang. Mange svar fra Klagenemnda foreligger ikke før i oktober. Skolen tar kontakt når svar på klage foreligger.

Les mer om klagebehandling i Oslo kommune:

Eksamenskarakter

Standpunktkarakter