Hovedseksjon

Ullern til NM i Entreprenørskap

Bærekraftpris: Super 2.plass i NM til In-House Turbine UB

NM i entreprenørskap 2022: In-House Turbine UB erobret 2.plass i kategorien Bærekraftprisen og var også nominert til prisen Størst verdiskaping. På bildet ser vi Ask Hølen Frisvold (2STF), Carl Christian Nordstrand Krokeide (2STF), Mattis Urianstad Blindheim (2STF) og Nora Johanne Halle Isfeldt (2STA). Forretningsidéen er  "Egenstrøm i eget hus". 

Bedriften SkiCarry UB fra Ullern deltok også i NM.

SkiCarry-2022-04-07-231713.jpg SkiCarry UB

Finalen i Oslomesterskapet for ungdomsbedrifter var i mars, og 220 bedrifter deltok. Av disse gikk16 bedrifter fra sju skoler videre i konkurransen om å bli Oslos beste ungdomsbedrift 2022 og en plass på Oslos NM-lag. Fem ungdomsbedrifter fra Ullern gikk til finalen. 

Akkurat da var de fleste deltakerne fra Ullern vgs på språkreise i Europa. Ungt Entreprenørskap Oslo var løsningsorienterte: Videopitch og digital deltakelse måtte til, og det er stas at det er mulig å gjøre det så skarpt på langdistanse! 

2. plassen i konkurransen Oslos beste ungdomsbedrift gikk til SkiCarry UB fra Ullern vgs og lærer Jens Disington. Forretningsidéen deres er en komplett bæreløsning for ski og skiutstyr. Produktet vil kunne bære alt du trenger å ha med deg i skibakken, og samtidig få plass i lommen din.

In-House Turbine UB sin forretningsidé er en vannturbin, som benytter tre teknologiske komponenter til å muliggjøre og effektivisere selvprodusert, ren energi i bygninger. Her pitches idéen digitalt under Oslofinalen. Det førte altså bedriften til en 2. plass i norgesmesterskapet. 

Bildene nedenfor er hentet fra In-House Turbines og  SkiCarrys stands i Oslofinalen. Det viser hvordan gode forretningsidéer kan stå stødig, selv om bedriftens innovatører befinner seg på tur ute i Europa...

In-HouseTurbine.jpg   SkiCarry.jpg
Foto: Madeleine og Kristianne, 2MK

Vi synes det er skikkelig stas at entreprenørskapselevene på skolen vår har så stort engasjement. All ære til dem - og til faglærerne Jens Disington og Karin Hove!  Ullern har mange bedrifter, både i faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling og i mediefag på MK. Vi gleder oss til fortsettelsen!