Hovedseksjon

Stor seier til unge forskere

Alexander, August og Martin på laben. De har vunnet førstepremie i konkurransen Unge Forskere. Velfortjent!
Alexander Marks, August Lukkassen og Martin Thormodsrud i Vg3 på Forskerlinja vant 1.pris i Forskningsrådets konkurranse Unge Forskere. De skal også representere Norge i EU Contest for Young Scientists i Leiden i Nederland i september. Prosjektet de vant med i klassen for Naturvitenskap og teknologi har tittelen Antibiotika-indusert frigjøring av lipopolysakkarid hos Escherichia coli. Forskningsprosjektet er selvvalgt. De har undersøkt sammenhengen mellom behandling av blodforgiftning med ulike typer antibiotika, og risikoen for å forverre blodforgiftningen med denne behandlingen. De tre gutta har jobbet svært selvstendig i dette prosjektet. De har kunnet bruke lab på Institutt for Biovitenskap og har fått faglig veiledning av  doktorgradsstipendiat Daniel Hatlem. Det første de gjorde da de fikk vite at de vant, var å ringe veilederen sin! Gjett om han og vi på Ullern er stolte! 
Juryens begrunnelse for 1.premien: "Arbeidet utmerker seg på flere vitenskapelige vis: Det er godt planlagt og viser stor grad av nøyaktighet og presisjon i den metodiske tilnærmingen. Diskusjonen er fyldig og høyst relevant, der egne resultater blir sett i sammenheng med en lang liste av annen forskning på feltet." 
OCC har også publisert en artikkel om Alexander, Martin og August sitt prosjekt: https://skolesamarbeid.oslocancercluster.no/forskerpr.../...