Helt propell!

Gi Labb UB

Propelljakten er en spennende pitchekonkurranse, der hver ungdomsbedrift skal selge inn sin forretningsidè på kortest mulig tid. Her teller både idè, forretningsplan og presentasjon. I alt deltok 58 bedrifter fra 16 skoler i Oslo. Åtte av disse bedriftene er fra Ullern, og fem av dem kommer hjem med propell. Det gir fin motivasjon til videre arbeid. I tillegg får hver UB muligheten til å søke om opptil 10 000 kr i startkapital. Ungt Entreprenørskap har etablert denne konkurransen i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB for å stimulere til innovasjon og idèskaping blant unge entreprenører. Å presentere kort og klart gjennom en velformulert pitch er også et poeng i denne konkurransen.

Propeller går til:

KidEasy UB - En komplett leverandør av ulike barne-tjenester for småbarnsforeldre i tidsklemmen.

Charge UB - Armbåndet du trenger for å lade din iPhone med USB hvor som helst 

Alti1 UB - En designboks som oppbevarer og organiserer alle småting på en smart og effektiv måte

Charmity UB - Tilbyr eksklusive og bærekraftige veldedighetsarmbånd. Inntektene går til veldedige formål

Gi Labb UB - En tjeneste der dyreeiere og mennesker som ønsker å passe dyr kontakter hverandre 

Sistnevnte har også med seg Publikumsprisen etter høstens propelljakt.

I tillegg har tre bedrifter fått konkrete tips om hvordan de kan utvikle sine ideer.. Å delta i Propelljakten gir retning for videre arbeid.

Entreprenørskap på Ullern:

I år har vi to klasser med Entreprenørskap og bedriftsutvikling på vg2 og en klasse på vg3. Å være i tett kontakt med næringsliv og mentorer er en fin inspirasjonskilde og støtte i prosessen med å opprette og drive en virksomhet. En ungdomsbedrift trenger ofte råd og nettverk, som kan bidra med innspill i etableringsfasen. Her har Rotary stilt opp sammen med andre aktører.

Noen ungdomsbedrifter satser på et innovativt produkt eller en nyskapende tjeneste rettet mot en bestemt målgruppe. Andre driver virksomhet, der siktemålet er å løse en samfunnsutfordring gjennom sosialt entreprenørskap.